5880 Tóbanjáró xx

A nagyon jó hívószóként kezelendő nevétől sokkal-sokkal nagyobb értékkel rendelkezik ez a valójában különleges mén. A galopp pályán 1100-1600 méteres távokon 6 éven át futott, magyar viszonylatban tekintélyes pénzösszegeket nyert. Soha nem mulasztjak el vele kapcsolatban megjegyezni, hogy a Svájcban a St. Moritzi, hagyományosan jégen rendezett versenyen 3. helyezett volt. A versenypályáról lekerülve 1 évet pihent, aztán Babó Szilvia vállalta átlovaglását, aki díjugratásban A2 szinten, military szakágban nemzetközi kétcsillag kategóriában ért el vele kiváló eredményeket. Lovagolta a nagyon tehetséges Jármy Tibor, akivel a military szakágban az ifjúsági válogatott keret tagja volt. Olaszországban (2016-ban), Montelibrettiben az ifjúsági EB terep és akadálypályát hibátlanul teljesítették. A magyar válogatott tagjaként Landliche EB-n is szerepelt.

A díjugrató és military szakágban is jól teljesítő mén két különböző lovassal is ifjúsági EB-n vett részt, ami kiváló együttműködő képességét, illetve készségét is bizonyítja.

Tóbanjáró nagy akaraterővel, bátorsággal, ugrókészséggel és képességgel, valamint intelligenciával megáldott mén. jellemző rá a precizitás, az akarat és a rendkívüli figyelem. Kiváló konstitúcióját a hosszú sportkarrierje kellőképpen bizonyítja.bizonyítja.

Pedigréjének magyar vonalát Kincsemig lehet visszavezetni, de sokat mond Sultan Mahomed (a francia szürke ugróvonalból, Kemál anyai nagyapja), Bánk (Bob Herceg anyai nagyapja) vagy Kaiseradler neve is. Az ugróörökítő Nasrullah-ra kétszeresen van rokontenyésztve. A „T” kezdőbetűs kancacsalád több utóda is megjelent a sportban, pl. Tikkasztó vagy Tollforgató.

A mén pár éve Dr. Budai Géza tulajdonába került, aki rendkívül együttműködő a mén tenyésztésben való kipróbálása érdekében. 2020-ban a romániai Cislóban bérménként is tevékenykedett, ahol elsősorban gidrán kancákat fedezett és néhány angol telivér kancát is kapott.

Született:

2003. május 16.

Tenyésztője:

Varga István, Csetény

Tulajdonosa:

Dr. Budai Géza, Szeged

Felállítási helye:

Balástya (Dr. Budai Géza +36302186757)

Mérete:

162/ 172-180-20

Dátum: