Image Alt

Tenyészszemle Debrecen 2023. május 10.

hodm2022_1 (268) másolat

Tisztelt Tenyésztők!

A Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete csatlakozva más tenyésztőszervezetekhez, Debreceni Lovasakadémia, Kartács utcai lovas létesítmény helyszínnel (megtalálható a Debrecen, Kartács utcából jobbra nyíló erdei út mentén. GPS koordináta: 47°33’43.7″N 21°36’46.9″E) regionális tenyészszemlét hirdet 2023. május 10.-ére gidrán lófajta számára.

A szemlére nevezési díj nincs, de a lovanként nevesített nevezéseket legkésőbb 2023. április 30-ig a janovszki.mariann@gidranegyesulet.hu elektronikus levelezési címre kérjük megküldeni.

Jelzett határidő után lónevezést nem fogadunk el.

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vehet részt. A rendezők a lovak által okozott esetleges balesetért, káráért, a lovakon előforduló esetleges sérülésekért felelősséget nem vállalnak. A lóútlevél szállítási feltétel, benne rögzített 1 évnél nem régebbi fertőző kevésvérűségre nézve negatív lelet, 3 évnél nem régebbi, takonykórra vonatkozó negatív lelet, 6 hónapnál nem régebbi influenza vakcinázás igazolása.

Amelyik lónak nincs rendben az állategészségügyi státusza, illetve a ló útlevelébe nincs bevezetve az állategészségügyi kezelése (vagy útlevél nélkül érkezik), azt a szolgáltató állatorvos és a hatósági állatorvos nem engedi lepakolni!

A tenyészszemlét különösen ajánljuk a génmegőrzési támogatásra benyújtott azon gidrán kancák esetében, amelyeknek a küllemi bírálata (a legkevesebb követelményt támasztó teljesítményvizsgálat) még nem történt meg.

Ajánlatos továbbá azoknak a kancáknak, amelyek tenyésztésbe vételük előtt még nem kerültek minősítésre.

A nevezési lap innen letölthető:

Nevezésilap Debrecen tenyészszemle 2023

Helyszín:
Debreceni Lovasakadémia
Dátum:
Időtartam:
Kategória: